Kayten
KAYTEN’ in yönetim felsefesi, bütün çalışanların aynı vizyon ve misyona sahip olması, ortak hedeflerin paylaşımı ve kişilere yetki ve sorumluluk verilmesine dayanır. Şirket süreçler ve verilerle yönetilerek, bütün çalışanların kendi kendini yönetimi esas alınmaktadır. Süreçler çalışanların farklı rolleri üstlenebilecekleri şekilde geliştirilmektedir.
KAYTEN İnsan Kaynakları politikalarının başlıca hedefleri, çalışanlarının motivasyonunu yüksek tutmak, kuruma bağlılıklarını güçlendirilerek verimli işler ortaya çıkmasını sağlamak, şeffaflık prensibine uygun bir şekilde gerekli haberleşme kaynaklarını kullanarak her türlü görüş ve fikrin paylaşılmasına ortam hazırlamak, çalışanlarına rahat, güvenli bir iş ortamı sağlamak ve objektif değerlendirmeler yapmaktır.
KAYTEN, insana yatırım yapmayı temel ilkelerinden biri olarak benimsemiştir. KAYTEN’ in başarısının arkasında kaliteli ve eğitimli insan gücü yatmaktadır. Şirket, kaliteli ürün ve hizmetin, nitelikli ve mutlu çalışanlar tarafından üretilebileceğine inanır, çalışanlarının gelişimine ve eğitimine önem verir. Başarı, şirket amaçlarına uygun üretimle değerlendirilir. Bu yaklaşım işten ayrılma oranının sektör ortalamalarına göre düşük olmasını, dolayısıyla beyin gücünün temel olduğu yazılım sektöründe uzun vadede KAYTEN’ in rekabet gücünü artırmasını sağlamaktadır.
KAYTEN’ de personel seçme ve yerleştirme süreci, açık pozisyonlara kurum kültürü, şirket hedefleri ve pozisyona özel yetkinlikler bazında en uygun adayı bulup yerleştirecek şekilde yapılmaktadır. İşe alımlarda adayın cinsiyeti, milliyeti, inancı, etnik kökeni, medeni durumu değil, fırsat eşitliği ilkesi gözetilerek değerlendirmeler bilgi ve deneyime göre yapılır.
İşe alım sürecimizde www.kayten.com.tr, www.kariyer.net üzerinden gelen başvurular değerlendirilir.
Stajyer olarak kabul edilen adayların staj süreci ve sonrası ilgili bölüm yöneticileri tarafından takip edilerek raporlanır. Olumlu görünen stajyerler, gelecekte değerlendirilmek üzere aday havuzuna alınır ve istihdamda öncelikle değerlendirilirler.
Yıllık yapılan işgücü planlaması doğrultusunda açık pozisyonlar için mevcut veri tabanından araştırma yapılarak, yeni ilanlar çıkarak ya da danışmanlık şirketleri ile ortak çalışmalar yürütülerek gerekli niteliklere uyan adaylardan bir havuz oluşturulur ve işe alım süreci başlatılır.
Gerekli ön değerlendirmeler sonucu kriterlere uygun adaylarla yetkinlik bazlı mülakat süreci başlatılır. İnsan Kaynakları ve ilgili bölüm yöneticisinin takip ettiği mülakat sürecinden sonra, pozisyon-aday eşleşmesine uygun adaylar için ölçme ve değerlendirme kapsamında ilgili testler uygulanır. Mülakat ve test sonuçları değerlendirilirken, kurum kültürüne uygunluk, analitik düşünme, yaratıcılık, konularındaki yetkinlikleri yanında mesleki ve teknik bilgileri de değerlendirilir. Süreci olumlu tamamlayan adaylar ile referans görüşmeleri yapılır ve ücret teklifi aşamasına geçilir.
Görüşmeler sonucunda mevcut pozisyonda değerlendirilemeyen adayların başvuruları, başka pozisyonlarda değerlendirilmek üzere saklanır. Tüm adaylar iş başvurusu süreci sonucu ile ilgili bilgilendirilir.
Çalışanların teknik, davranışsal ve yönetsel yetkinlikleri ölçülmekte, izlenmekte ve geliştirilmektedir. Gelişim için profesyonel eğitimler alındığı gibi, farklı projeler ve departmanlarda görev alma gibi yöntemler de uygulanmaktadır.
Eğitimler bütün çalışanların hem mesleki hem de kişisel gelişimleri için düzenlenmekte, organizasyon piyasa şartları ve teknolojideki gelişmeler eğitim planlarına hemen yansıtılmaktadır. Özellikle teknolojik olarak sürekli gelişen bir sektörde faaliyet gösterilmesi nedeniyle teknik eğitimler şirketimiz açısından çok önemlidir.
Yeni teknolojiler izlenmekte, altyapı, çalışanların kaynaklara hızlı ulaşımı, yönetime etkin katılımı ve müşterilerle hızlı iletişim, amaçlarına yönelik olarak sürekli olarak geliştirilmektedir.
Çalışanların performansları, iş sonuçları, mesleki ve kişisel gelişimleri değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme sonuçlarına göre, yaratılan katma değere bakılarak iyi performans gösteren çalışanlarımız maaş artışı döneminde dikkate alınır.
Çalışanların yetkinlikleri ve performans sonuçları ile çalışanlarımızın geleceğe dair potansiyelleri değerlendirilerek, geleceğin yeteneklerini ve yöneticilerini çıkarmayı ve böylece geleceğin organizasyonunu hedefliyoruz.
KAYTEN’ in başarısının arkasında kaliteli, eğitimli ve gelişmeye açık insan kaynağı yatmaktadır. KAYTEN’ in yönetim felsefesi, bütün çalışanlarının aynı vizyon ve misyona sahip olması, ortak hedeflerin paylaşımı ve kişilere yetki ve sorumluluk verilmesine dayanmaktadır. Şirketimizde işe alım ve performans değerlendirmelerinde din, dil, ırk, cinsiyet ve bedensel engel konularında ayrım yapılmaz, fırsat eşitliği ilkesine uyulur.
KAYTEN’ de çalışanların tamamını kapsayan bir derece, pozisyon ve ücretlendirme sistemi mevcuttur. Ücretlendirme ve yan haklar politikamız çalışanlarımızın yetkinliklerini, üstlendikleri görev ve sorumlulukları, eğitim ve iş tecrübelerini esas alır. Çalışanlarımızın ücretlerini; piyasada hedeflediğimiz konumlanma ve ücret araştırmaları doğrultusunda, şirket içi dengeleri de dikkate alarak her yıl başı güncelleriz. KAYTEN’ in çalışanlarına sunduğu yan haklar şunlardır:
Şirketimize hoş geldiniz! Sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu oryantasyon programı, sizin için yeni bir başlangıç ve şirketimizin kültürüne daha yakından tanıklık etme fırsatı sunacak.
Çalışma İlke ve Esasları
İşleri ile ilgili sözleşme, yasa, tüzük, yönetmelik, genelge, prosedür ve talimatlara uymak, işyerinin işleyişi ile ilgili mevcut yazılı yönergeleri bilmek ve görevlerini bu hükümler çerçevesinde yerine getirmekle yükümlüdür
Görevini yerine getirirken, sağlanan kaynakları, verimlilik ve karlılık esaslarına göre kullanmak ve değerlendirmekle yükümlüdür.
Şirket menfaati ve ticaret ilişkileri içinde bulunduğu üçüncü şahıslardan (tedarikçi ve müşteriler) borç para alamaz ve bunların kefilliğini kabul edemez.
Astları ile borç/alacak ilişkisine giremez, ayrıca makul sınırlar dışında diğer çalışanlardan borç para alamaz/kredi veremez.
Mesai saatlerine uygun hareket etmeyi ve görevlerini ilgili saat aralığında tamamlamayı hedefler
Ara dinlenme sürelerine özen gösterir ve örnek olur.
Sürekli araştırır, öğrenir ve işini takip eder.
Şirket prosedür ve kurallarıyla uyumlu davranışlar sergiler ve tüm işlem ve faaliyetlerinde bu prensibi korumaları beklenir.
Çalışanlar yapılan planlama uyarınca işe gelmekten ve belirlenmiş iş saatlerine uymaktan sorumludurlar. Çalışanın işe devam durumunun izlenmesinden öncelikle ilk yöneticisi sorumludur. Yönetim gerekli gördüğü durumlarda çalışma saatlerini değiştirebilir.
Herhangi bir sebeple görevine gelemeyen çalışan, durumunu mesai başlama saatinde birim yöneticisine, birim yöneticisi de İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne bildirmelidir.(Görevine gelemeyen çalışan gelemediği tarihlere ait durumunu belgelemekle yükümlüdür.)
Çalışma Saatleri
(08:00-18:00)
Çalışma Saatleri ve Giriş-Çıkış Uygulamaları
Normal mesai saatleri: 08.00 – 18.00
Öğle Arası: 1 saat uygulanır.
Giriş-çıkış saatlerine uyumunuz önemlidir. 15 dakikayı aşan devamsızlıklar Kolayİk sistemine girilmelidir.
Devamsızlık saatleri toplamı 9 saat olan çalışandan, 1 gün ücretsiz izin kesintisi gerçekleştirilir.
Öğle yemeği arası 1 saat olarak uygulanır. Çalışanların 1 saatlik ara dinlenmesi sonrası çalışmaya hazır görevinin başında olması esastır.
Birlikte Çalışma Kültürü ve Saygı
Çalışanlarımız birlikte çalışma kültürüne riayet ederek çalışma ortamı ve huzurun sağlanmasına katkı sağlarlar.
Yüksek sesle konuşmalar ofis ortamında yapılmaz, iş harici konuşma ihtiyacı olan çalışanımız dinlence alanlarında bu ihtiyacını karşılar.
Çalışanlar içerisinde yoğun olarak proje toplantılarında online olan arkadaşlarımız olacağı düşüncesiyle; tüm çalışanların, sesli ve gürültülü bir şekilde çalışmayarak, diğer çalışan arkadaşlarımızın odaklanma ve çalışmalarına zarar vermemeye dikkat etmesi çok önemlidir.
Tüm çalışanlarımız; çalışmalarında iletişim kurarken, nezaket kurallarına uygun davranıp, birlikte çalıştığı iş arkadaşları ile uyum içerisinde çalışmalar yapmaya özen gösterir.
Kayten Teknoloji çalışanları; çatışma ve problem çözme koşullarında, sakin bir şekilde farklı görüş ve düşüncelerini diğer paydaşlara aktarır, gerginlik oluşmasına hiçbir şekilde izin vermez.
Çalışanlarımız moral ve motivasyon bozucu unsurlar olması halinde, ilgili çalışanın ilk yöneticisi ile durumu paylaşarak çözüm üretilmesi için işbirlikçi yaklaşım sergiler.
İZİN UYGULAMALARI
Yıllık izin
1 tam yılı doldurduktan sonra hakkedilir ve kıdem yılına göre değişir.
1-5 yıla kadar (5 Yıl Dahil): 14 işgünü
6-14 yıla kadar (14 Yıl Dahil) : 20 işgünü
15 yıl ve daha fazla olan: 26 işgünü
*18 yaşından küçük ve 50 yaşından büyük işçilere 20 günden az yıllık izin verilmez.
Mazeret izinleri
Evlenme İzni: 3 gün,
Ölüm İzni (Anne veya babasının, eşinin, kardeşinin, çocuğunun ölümü): 3 gün,
Babalık İzni: 5 gün.
İzin talebi şirketimizde, KolayİK adlı sistemden kişinin kendi kullanıcı hesabı üzerinden izin talep etmesi ile yürütülür. Talep edilen izne ilişkin resmi evrak İK Müdürlüğü ile paylaşılır.
Kılık Kıyafet Uygulaması
Şirket imajının geliştirilmesi ve saygınlığının korunabilmesi için, çalışanların dış görünümü ile çalışma kıyafetinin şirket kültürüne ve itibarına yakışır olmasına dikkat edilmesi gerekir.
Şirketi temsilen iştirak edilen toplantı ve görüşmelerde protokole uygun kıyafetler giyilmesi esastır. Dış görünümü etkileyen vücut, ağız, diş ve tırnak temizliğine özen gösterilmelidir.
Çalışma İlke ve Esasları
Mesai saatlerine uygun hareket etmeyi ve görevlerini ilgili saat aralığında tamamlamayı hedefler
Ara dinlenme sürelerine özen gösterir ve örnek olur.
Ssürekli araştırır, öğrenir ve işini takip eder.
Şirket prosedür ve kurallarıyla uyumlu davranışlar sergiler ve tüm işlem ve faaliyetlerinde bu prensibi korumaları beklenir.
İşe Devam
Çalışanlar yapılan planlama uyarınca işe gelmekten ve belirlenmiş iş saatlerine uymaktan sorumludurlar. Çalışanın işe devam durumunun izlenmesinden öncelikle ilk yöneticisi sorumludur. Yönetim gerekli gördüğü durumlarda çalışma saatlerini değiştirebilir.
Herhangi bir sebeple görevine gelemeyen çalışan, durumunu mesai başlama saatinde birim yöneticisine, birim yöneticisi de İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne bildirmelidir.(Görevine gelemeyen çalışan gelemediği tarihlere ait durumunu belgelemekle yükümlüdür.)
Çalışma Saatleri
(08:00-18:00)
İş Sağlığı/ İş Güvenliği/Çevre
Her bir çalışan hem kendi iş güvenliğinden hem de çalışma arkadaşlarının iş güvenliğinden, ayrıca uymakla yükümlü olduğu çevre ile ilgili tüm prosedür ve talimatlardan sorumludur.
Her bir çalışan Entegre Yönetim Sistemi politikamızı bimek ve gereğini yapmakla yükümlüdür.
Pozisyonun Sorumlulukları
Kıdemli Mühendis